25.2.12

going back to study agains

maria s|
Selamat malam..toink..toink si amoi sepet nak bercerita ni,da 5 hari berlalu,minggu pertama pergi kuliah,not bad la......tapi penat otak memikir jadual yang agak huru-hara sem ni..but finally segalanya settle, Alhamdulillah...moga dipermudahkan....takut..takut...

hari pertama kuliah jer,da kena tegur muka pucat basi,eh pucat lesi....ntah penat memikir kowt,lagi pon moody masa tu,memang la pucat,hehehehe...dapat pula lecturer foreigner sem ni,aiyakkk,rase macam da jadi simptom bila lecturer foreigner yang start mengajar,maka berbunyi lah macam-macam keluhan.....

tapi kali ni,lecturer sangat closed dengan student,mungkin sebab dia ambil master dan phd di U ni ,jadi dia paham situasi students malah dia pula yang risau bila tegok dahi2 kami si students ni berkerut seribu pabila ditanya soalan...hakhak.....yang dapat jawab soalan pulak,yeahhh ur r right,i give u A+,actually bukan A+ yang sir sebut tapi APPLAUSE......hahahaha....

dan aku ingat satu term ni sir bagi tahu kami, u knows PHD stand for what.....lalu dia pon menulis di white board...
P= permanent
H=head
D=damage

HAKHAKHAK ..... ketawa besar kami 1 kelas..memang xkering gusi la,macam ni baru la xbosan,benefit nya jugak it's will improve my poor english....kan...kan..
sir Aliyu ni memang suka selitkan unsur sense of humor jugak semasa proses pembelajaran....terskema pulak ayat aku......
okeh setakat ni jer la entri kali ni ea,terasa diri da sedikit matured sebab da masuk 23 kan,sila lah muntah dengar statement aku ni...hakhak..meja xda rupe meja blajar lagi,xdatang mood nak menata rias meja macam sem lepas...hohohoho....

i miss my messy study table....
p/s untuk diri sendiri:
study lagi,
ini masanya nak renew our itention
renew our niat and make it for the sake of Allah....
ask for the guidance from Allah...insyAllah Allah will make easier for us...
one more thing ,be aware with what u have now mean sila la berpada dengan apa yang ada ...
WARNING ea.....maafla xsuka warna ayat warning tu warna merah,ni pon nak kena state gak ker...

4 comments

February 25, 2012 at 5:26 PM

seronok dpt lec y buat kite x ngtuk dlm kelas..hehe..rindunyer time belajar dulu..huhu

February 25, 2012 at 10:10 PM

betul tu sis..hihi..org juga akan melalui ape yg sis rase 1 hari nanti.....masa nya semakin hampir,sayang nak tinggal semua ni....huhu

February 25, 2012 at 10:40 PM

so hargailah masa y ade skrg leklok yee..hehe

February 26, 2012 at 12:35 AM

thanxs sis.....akan diharghai sepenuhnya...hihi

Post a Comment

SHARING IS CARING