28.2.12

SEPERTI YANG DIJANJIKAN.

maria s| |
Selamat malam.....hikhik..sempat kowt taip entri jap..padahal esemen da amik giliran da UNTUK DISIAPKAN. Ia seperti yang dijanjikan, nak tahu janji apa?

da janji dengan mereka-mereka di rumah bersempena hari kelahiran aiman & nabila comot,maka perlu lah aku membuat makaroni bakar ini. first try,not bad la.Tak pandai memasak pon boleh la setakat campak macam2 rencah tu ikut suka hati,then siappp....
da jadi resipi rekaan sendiri plak gaya nya.alamklum la cheff xbertauliah..hakhak.da la kelam kabut nak balik malam tu,boleh lak duk kalut-kalut buat makaroni. Ni dia hasilnya...tadaaaaaaa

TRIMAS jugak wat ibu,sebab beri tunjuk ajar mana yang tak betul, tapi siyes la,mula-mula aku letak cili kering,gerenti la tak pedas,sebab ingin mendapatkan rasa kepedasan itu, jadi 2 sudu besar cili api pulak aku letak, nah amekawww 'berasap' telinga masing2....

makan yer jangan banyak songeh plak,tu pon kira untung kakak korang yang comel ni turun dapur nak buat makaroni bakar taw...hikhik...pedas boleh tahan gak la mcam lori cili terbalik pon ada jugak.....
macam xda rupa makaroni bakar,sebab xbanyak telur  yang digunakan untuk gam makaroni tersebut,mean bila kita potong dia xlerai,macam pizza gak,itu kalau tambah cheese lah...hehe
btw thanxs buat rakan blogger ni,sebenarnya resipi liza hanum sangat membantu aku dalam menyiapkan makaroni bakar ni,cuma 1 jer bahan aku xletak,keju...mana nak cari xtahu la....tempat kita pekan jer ,xda la bandar besar.~~ayat tagih simpati. alasan,malas nak pergi cari sebenarnya,ada jer kowt kat kedai kek.
p/s: okeh setakat ini jer enti untuk hari ni,da ada keinginan untuk try wat peach cobbler plak...sebenarnya aku kurang terdedah dengan desert n kek,almaklum la kurang meminati makanan manis...skema jer bunyik nya..haha...cer tanya aku kek pavlova,red velvet,1 pon aku xthu...
jadi niat untuk buat pon pudar jer..tapi apa yang penting puas hati buat makanan bagi orang makan,tengok orang makan tambah2,ini pon da memadai sebenar nya..yang penting ikhlas...hihi...^^

4 comments

March 1, 2012 at 1:18 AM

nyum nyum nyum :D


tetiba rasa nak makan jugakkk!

bagusnya kakak yang sorang nieh sanggup masak untuk adeq dia. ^^ bertuah nyaaa. ehehhh.

March 1, 2012 at 6:08 AM

hehe,ckit2 boley la,tengok resipi kat internet,klu ikutkan tunggang langgang lg bab2 memasak ni,kurang keinginan nak mencuba resipi baru.....hehehe..x mcm member2 lain sume berusah meningkatkan kemahiran dlm bidang ini...almaklum xlama bkl jadi isteri n ibu....^^

sy mkn jer pandai...bertuahkan mereka..hikhik...rezeki diaorg dapatla mkn....

March 1, 2012 at 7:31 AM

erm..rona roni macaroni..dap nyeee..
meleleh lak air liur..hikhik..^,^
ika dtang bwk pinggan..

March 1, 2012 at 5:35 PM

hahahaha...sila2...tp da abis la dear,senang jer buat nya ni,g klik kat link bloggers yg org bg...konpem jd...org pon xpandai gak,belum cuba belum tahu...hihihi

Post a Comment

SHARING IS CARING