19.5.13

Jangan Dekati Dia, Tapi Dekati Wali Dia

maria s|
credit to my 'jalanan' idea..hee

ha awak(lelaki) yang kat luar sana tu, if da ada niat nak dirikan masjid la, jangan la ajak anak orang bercinta lama-lama, tabur 1001 janji manis tak berkesudahan tu....buang masa jer..nak pulak zaman ledakan teknologi ni..huh mencabar...kowt la si dia yang awak minat tu jenis tak suka mulakan perhubungan dengan sms,chat,fb dan sebagainya...

nak bercinta memang tak salah tapi lebih elok ia disuburkan setelah menikah, tak gitu ker..kan lebih terjaga. cinta tu fitrah tapi boleh jadi fitnah la kalau tak pandai nak manage..eceeh ceewah pandai pulak berfalsafah...kalau berani, betul-betul da ready jumpe terus mak ayah si 'dia' kan mudah tu..nak tahu lebih detail, just ask her father.. kompem maklumat 100% dijamin tepat..hehe..tak berani  nak dapat maklumat dari ayah dia, korang hired orang tengah la, kiranya macam member baik dia ker, saudara ker... tapi kalau boleh orang tengah yang boleh dipercayai, seeloknya orang yang rapat dengan  dia..

untuk yang masih single mingle, jangan risau semuanya da tertulis kan..percayalah nanti once u 're ready, Allah will send her/him to you. be positive..Dia biarkan awak sendiri  sekarang ni sebab Dia tahu awak mampu bergerak sendiri.ada masa dan ruang yang lebih untuk lead ur self to be more prepared..

so bear in mind, that we're born alone, die alone, u 'll judge alone, so dun be sad if u always being alone...chill la... kalau awk letak Dia dalam hati, insha Allah awak tak rase hidup ini keseorangan, maka nya rajin-rajin la spent masa dengan Dia kat atas sana, Dia Maha mendengar...

p/s: bercinta sebelum kahwin, takut-takut lepas kahwin jadi hambar jer, ehh..kesimpulan nya mohon teruja untuk bercinta lepas kahwin, macam mak ayah kite dulu-dulu...hee.
ha dont easy speculate, post ni tiada kaitan dengan penulis eh...;)

SHARING IS CARING