2.10.12

bingkisan hati sendiri

maria s|
Salam readers,hati berbelah bahagi campur darab tambah tolak,memikirkan sama ada nak menaip entry baru atau x...ah,lama nya tak update even rase taip entri macam syok sendiri....ada ke x yang menjenguk blog ni,maaf la,blog yang sangat kurang menjalankan aktiviti "promotion" ke blog2 lain...hehehe... that's y la takda orang nak view or read my writing here...tak gitu....nama jer student marketing,tapi tak cukup pandai untuk aplikasi kan konsep tu dalam kehidupan seharian..cehhhh..... (monolog sendiri)

Terlampau banyak perkara yang terjadi di sekeliling,terlalu cepat masa berlalu dan pergi....sedar tak sedar da masuk minggu ke-4 semester baru( semester akhir untuk diri)...diam tak diam da hampir 4 tahun belajar...banyak betul cerita kalau cerita jugak setahun pun tak habis....
awal semster baru hari tu sibuk duk  menguruskan internship,assignment, etc... alhamdulillah internship da settle,now need to put more focus on study even tired membaca jurnal sampai nak termuntah,kan da kena renew lagi niat,lakukan untuk dapat knowledge dan kerana Allah....

semua ni memerluakn bakat untuk 'managing time' dengan baik... ini lah kehidupan students....esok da kerja lagi dasat dari ni...tu sebab the most kakak2 dan abang2 berkata zaman belajar la lagi best dari zaman kerja..... admit jugak sebab pernah kerja 12 jam sehari,balik rumah sekadar untuk tido.....tapi...

for a few days i get mad at myself,while i'm keep busy with worldly matter,after solah suddenly i think and cried ,why i'm so busy till sometime i cannot wake up for the fajr prayer, i couldn't spending my time recite the love letter(al-Quran) ..did i really busy??? no....i know it what i did sometime just wasting my time...ak.a.NOTHING... TO MUCH keep busy with the worldly matter make me feel regret..Allah ready to forgive but i feel shame and feel like to run far way.....seems like sometime i want start all over again,but my shame haunt me....kadang rase rase malu sangat,mintak itu ini dalam doa,malu sangat,hati mudah berbolak balik,let's figting...big enemy actually diri sendiri,be careful..mujahadah kena betul-betul...busy sangat dengan wordly matters ni kadang2 undang kekesalan dalam hati...

ubat yang paling mujarab buat hati yang gusar...-love letter from Allah
p/s:
forgive me....my heart is full of regret
forgive me.....now its the right time to repent...repent..repent....-maher zain

SHARING IS CARING