27.10.11

Kerajaan Cinta

maria s|
Salam ,bertemu lagi  blogger....huhuhu,berhabuk+sawang dah blog .....lame x update,da kata da,kalau balik kampus memang payah nak update,suasana yang cukup berbeza,memerlukan ruang yang cukup privasi untuk mengupdate blog,kalau ada orang alamat nya kering terus menerus idea aku......pelik kan,tapi itu lah kenyataan nya..HIHI...✿✿

Ni pon masih setia duk di bumi SINTOK ,orang lain semua da lari balik umah,aku xtahu la duk wat pe lame2 kat sini2....hahaha....ada lagi tugas yang xsettle...xpela ada bagus nya jugak,tapi orang kat rumah da rindu sangat kowt,2 hari ni asyik duk update citer kat rumah jer....home sweet home~~
Ok bebrbalik pada topik yang ingin aku kongsikan,ermmm 'KERAJAAN CINTA'..tajuk yang ku rasakan cukup gah kalau korang semua hayati bait ayat 2 dalam lirik lagu ni....sangat terkesan di hati..rase nak nagis pon ada...ohhhh lupe plak sebenarnya 'KERAJAAN CINTA' ni tajuk lagu ,lagu ini dibawa oleh mizan & dodi hidayatullah,dimana dodi merupakan ahli kumpulan nasyid nahawan,dari bandung kalau xsilap.....

✿ disini aku sertakan lirik & video nya......



Maha agung sang pencipta, pemilik syurga yang begitu indah
Maha gagah sang pencipta, semua tunduk atas kehendaknya
di langit tertulis nama-Mu..
dan bumi pun slalu bersujud...

Allah jangan palingkan, 
wajahku dari arah kiblat-Mu

jangan jauhkan hamba, dari semua petunjuk cinta-Mu
tak ada selain nama-Mu
pemilik hidup dan matiku...

Segalanya adalah milik-Mu
kerajaan cinta yang teragung
tuliskanlah rinduku di dalam 
takdir indah, saat kau memanggilku

kembali...
kembali ...
pada-Mu...





p/s:Yang aku highlight dalam lirik ini antara kata2 yang sangat aku suka
ibarat macam doa....boleh masuk dalam intisari doa kt seharian ni...^^
moga korang suka dengar lagu bergenre nasyid yang aku share disini...
wat masa ni lagu ni paling top dalam carta lagu2 kegemaran
rase nak jadikan lagu kat blog pon ade...okeh setakat ini jer entry hari ni...jom tido,moga esok dipermudahkan segala urusan ...amin..jumpa lagi..ok assalamualaikum....^^

SHARING IS CARING