15.3.12

i'm homesick right now

maria s| | |
Selamat malam,sempat la update kejap malam ni...nak update jer tapi idea nak update xda,kepelikan pulak rase nya....nak korek tang mana,24 jam esemen bagai dalam kepala..24 jam kunun pikir esemen ,tipu la kau ea....sejam pon xsampai...hehe

HOMESICK kah ak,hohoho...homesick la bila ingat bekalan makanan kat rumah yang tak putus-putus tu,ada jer nak di kunyah,cer duk kat kampus ni,huh xda la.....nak turun dari tingkat 4 pergi beli makanan,10x ganda malas ...ooo sila la hantar awan terbang pada orang malas seperti saya....
sempat lagi edit masa nak siapkan esemen..hihi
kalau kat rumah kan,ibu masak nasi,sardin,ngan telor masak kicap pon aku kata paling sedap,kalau makan se 'simple' itu aku boleh makan 3 pinggan...hehe...dasat,bak kata ibu macam tak pernah makan nasi..ikat perut ker...
berkat air tangan ibu..masakan ibu la paling tip top,boleh buat aku adik beradik jadi sihat2 belaka,lepas tu pakat2 bising bila naik kereta,jadi adegan tuduh menuduh 'org tu yang mkn banyak,orang ni yg makan bnyak' pon bermula tiap kali naik kereta 1 keluarga...siap suh abah tukar kereta,banyak cantik betul muka masing2..
kami naik waja, 4 orang di belakang,3 didepan,4 dibelakang sume da beso2...tapi best sebab ape sebab riuh rendah kalau naik kete ramai-ramai ni,macam-macam ragam,nak-nak bila balik kampung ibu nun jauh di kedah...
aku rase macam terngiang-ngiang jer keriuhan ini,alahai sekarang sume da beso-beso anak gajah,tak lama lagi tak da nak naik kete ramai-ramai macam ni da..ea la umur bukan makin lama makin kurang,makin tambah,sume ada komitmen masing2..sob..sob
HOMESICK ak terjadi bila ingat perkara2 ini :

riuh rendah..of coz semua skali termasuk ibu ngan abah

makanan..of coz masakan ibu

stars glow in dark kat wall bilik tu..oo penuh dinding..

bau rumah

dapur a.k.a store makanan

cuci bilik air....haha,sabo je la...feveret kot.korang ada

yup it's true...huhuhuhu
p/s: rumah oo rumah...
dapatkah aku balik rumah..
nak makan sama2,berkumpul ramai2...
aiyaa i miss all of u so badly la...

SHARING IS CARING